28/8/15

Η βαθιά ανάσα του Αλέξη Τσίπρα


Πολλοί έχουμε βιώσει εκείνη τη σπάνια ανακούφιση να βγαίνουμε από μια αταίριαστη κατάσταση και να επιστρέφουμε στη φυσιολογική μας θέση. Είτε η αφόρητη κατάσταση είναι μια ξένη χώρα, είτε μια προσωπική σχέση, o στρατός, μια δουλειά.

Ήταν μια κυβέρνηση για τον Α. Τσίπρα. Έφυγε και πρέπει να πήρε βαθιά ανάσα.

Κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί θετικά στον Α. Τσίπρα ειναι η συνείδηση των ορίων. Κάτι καθόλου προφανές κι αυτονόητο, αφού όταν ο λογαριασμός πηγαίνει αλλού κι όχι σε σένα, τα παχιά τα λόγια είναι εύκολα.

Ο αστόχαστος άνθρωπος έχει την τάση να προκαλεί όρια πολύ πέραν αυτών που έχει ο ίδιος βιωματικά προσεγγίσει στη δικιά του ζωή. Έτσι κάνει ο Βαρουφάκης για να θρέψει τον ατελείωτο ναρκισσισμό του έτσι κάνει ο Λαφαζάνης για να ανεβάσει την αδρεναλίνη του και να νιώσει σπουδαίος. Στη δική τους ζωή, κοινότοπη και σε τίποτα ανατρεπτική, κανείς τους δε θα τολμούσε να αγγίξει ένα ρίσκο ανάλογο με αυτό του διλήμματος Ευρώ/ δραχμή. Στην πλάτη 11. εκ. οι κουβέντες όμως εύκολα παχαίνουν.



Ο Α. Τσίπρας ένιωσε αυτό το όριο. Βαθιά μέσα του θα αντιλήφθηκε ότι ο δικός του, όμορφος, μικρόκοσμος, δεν ήταν στο ύψος τέτοιων αφόρητων και άσχετων διλημμάτων.

Κι έκανε το σωστό και πήρε ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου