24/8/15

Κρατιστές όλων των χρωμάτων, εξαφανιστείτε!


Όταν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ φωνάζουν για δημόσια ΔΕΗ έχουν στο νου τους τα δικά τους κρατικοδίαιτα συμφέροντα και μόνο. Τις συντάξεις που τους επιδοτεί το κράτος (δηλαδή οι φορολογούμενοι) με 16ΚΕ το χρόνο! Τρέμουν το άνοιγμα στον ανταγωνισμό γιατί τα σκανδαλώδη τους προνόμια θα τελειώσουν. Στην Πολωνία υπάρχουν 450 μικρές εταιρείες που δραστηριοποιούνται τη λιανική του ηλεκτρισμού. Τα ίδια συμβαίνουν σε όλη την ΕΕ. Στην Ελλάδα υπάρχει 1. 


Όταν οι πανεπιστημιακοί φωνάζουν για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση έχουν στο νου τους τα δικά τους κρατικοδίαιτα συμφέροντα και μόνο. Στο βωμό τους έχουν εγκλωβίσει τους φοιτητές σε μακρόχρονες σπουδές 4 και 5 χρόνων, όταν σε όλη την άλλη Ευρώπη και σε απείρως καλύτερα πανεπιστήμια τα ίδια πτυχία αποκτώνται σε 3 χρόνια. Κρατώντας τους φοιτητές ομήρους, στο πανεπιστήμιο- μονοπώλιο (τσιφλίκι τους δηλαδή) και για μεγάλα διαστήματα, τους εξασφαλίζει φτηνή εξειδικευμένη εργασία = τζάμπα σκλάβους και αυξημένα κονδύλια, αφού η επιχορήγηση των πανεπιστημίων/ ΤΕΙ γίνεται με βάση τα κεφάλια και όχι κάτι άλλο.  

Όταν το ΤΕΕ φώναζε για διάφορα επαναστατικά όλα τα χρόνια της κραιπάλης ένα πράγμα είχε στο μυαλό του. Τα συμφέροντα της συντεχνίας του. Γι΄ αυτό και κανένας ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός (εμού συμπεριλαμβανομένου) απόλυτα νόμιμα δεν πλήρωνε ποτέ φόρο, εκτός κι αν τα έσοδά του ξεπερνούσαν τα 100ΚΕ το χρόνο.

Όταν τα ασφαλιστικά ταμεία θεσμοθετούν δημόσια υποχρεωτική ασφάλιση με ένα δήθεν αναδιανεμητικό (και όχι ανταποδοτικό, όπως είναι σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο) σύστημα, στο νου τους έχουν μόνο τα δικά τους κρατικοδίαιτα συμφέροντα. Είναι χρεοκοπημένα και κατακλέβουν τους εργαζόμενους/ εργοδότες για να συντηρούν τις διοικήσεις- μαφίες και τις στρατιές των πενηντάρηδων συνταξιούχων και άλλων προνομιούχων ομάδων. Αυτή είναι η μόνη αναδιανομή που κάνουν. Με πανάκριβες εισφορές εργαζομένων/ εργοδοτών όταν η ποιότητα των υπηρεσιών είναι άθλια και τριτοκοσμική.

"Κρατισμός είναι το σύστημα όπου όλοι κλέβουν όλους" έλεγε ο F. Bastiat. Χαμένοι είναι μόνο οι εκτός συντεχνίας/ μαφίας.


Tο κράτος έχει ως βασικό στόχο να ταΐζει τον εαυτό του και τους πελάτες του. Η ρητορεία του είναι βαθιά υποκριτική και γελοία ανεξάρτητα αν την ντύνει με αριστερά ή δεξιά προβιά. Το κράτος στην Ελλάδα
  • έχει 300 βουλευτές όταν θα μπορούσε να έχει 180 (Η Ολλανδία με πληθυσμό 17 εκ. έχει 225)
  • έχει χιλιάδες υπαλλήλους - πραιτοριανούς στη βουλή με σκανδαλώδη προνόμια
  • έχει εκατοντάδες χιλιάδες ΔΥ που δεν έχουν καμιά δουλειά να κάνουν και συνταξιούχους των 50 ετών όταν έχει ένα εκατομμύριο άνεργους χωρίς κανένα απολύτως επίδομα ανεργίας!!
  • έχει ένα σωρό κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις που μοιράστηκε και ξεκοκάλισε μαζί τους το εύκολο, δανεικό χρήμα, όταν ένας νέος για να φτιάξει μια επιχείρηση πρέπει να καταξοδευτεί σε λεφτά και σε χρόνο.
Η επιλογή των κρατιστών των ΠΑΣΟΚ/ ΝΔ/ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ/ ΚΚΕ υπήρξε ΠΑΝΤΑ
  • ΥΠΕΡ των ΔΥ, των συνταξιούχων και της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας
  • ΚΑΤΑ των νέων, των ανέργων και της μικρής επιχειρηματικότητας
Οι σταλινικοί του ΚΚΕ κοροϊδεύουν τους πάντες με την ψύχωση που έχουν με την πλουτοκρατία. Ο Κουτσούμπας την 23η Οκτωβρίου 2013 μας ενημερώνει ότι ο βασικός κορμός της ελληνικής πλουτοκρατίας είναι 505 άτομα, που κατέχουν 60 δις κλεμμένα...

Δεν είπε βέβαια την πηγή της τόσο λεπτομερούς πληροφορίας του. Είναι το Wealth-X για τo 2013 όπου θα δει κανείς ότι και η πλουτοκρατία της πάμφτωχης Βενεζουέλας, που τόσο λατρεύουν όλα τα ξόανα του σοσιαλισμού, είναι 55 δις !! Και μάλιστα με αυξητική τάση.

Κανείς δε λέει ότι το μεγάλο κεφάλαιο είναι αθώο. Χάσκει, βλέποντας τη χώρα να καταστρέφεται, ενώ η Κα. Αγγελοπούλου χαριεντίζεται με τους νέο σταλινικούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνεργοι όμως και τα απίστευτα χρέη είναι η παρακαταθήκη του κράτους και των αυλικών του ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΩΝ.

--
Οι διαφορές των κρατιστών ήταν ΠΑΝΤΑ προσχηματικές. Το τέρας του κρατισμού είναι ΕΝΑ, με πατριδοκάπηλη ή ψευτοεπαναστατική ρητορική ή καλύτερα και τα δυο μαζί (ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ) και δεν έχει παρά μόνο μια τεράστια τσέπη για το ίδιο και τους πελάτες του.

  • Κρατάνε σκλάβους τα μυαλά στα πανεπιστήμια όταν δεν τα ωθούν σε πρωτοφανή μετανάστευση. 
  • Κρατάνε αλυσοδεμένη την οικονομία και την αγορά με τα άθλια μονοπώλιά τους, με τους γελοίους Φωτόπουλους και όλη τη φαυλοκρατία των συντεχνιών τους τη στιγμή που όλος ο πλανήτης έχει αντιληφθεί ότι ελεύθερη αγορά είναι το ΜΟΝΟ εργαλείο για να βγεις από τη φτώχεια. Αυτό φωνάζει το παράδειγμα της Κίνας, αυτό φωνάζει το Βιετνάμ των μπαρουτοκαπνισμένων κομμουνιστών!

Μπορεί κανείς να πιστεύει σε θεούς, δαίμονες, προφήτες, επαναστάσεις, νεκραναστάσεις....

Την ανεργία δε θα τη νικήσει τίποτα από αυτά. Ποτέ και πουθενά καμιά πίστη δε νίκησε την ανεργία. 

Την ανεργία θα τη νικήσει αυτό που τη νίκησε παντού, η δημιουργικότητα του ατόμου και η δραστική συρρίκνωση του κράτους και των αμέτρητων κολαούζων του, που πνίγουν την οικονομία.

2 σχόλια:

  1. Πάντα εύστοχες και διεισδυτικές αναλύσεις, στην ουσία του θέματος.
    Απόλυτα εύστοχο. Μπράβο Νίκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εύστοχο Νίκο. Πάντα στην ουσία του θέματος, με διεισδυτική ανάλυση και επιχειρήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή