16/2/15

O Koς Αβραμόπουλος

Είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς ποια σκοπιμότητα καθιστά τον Αβραμόπουλο πιθανή πρόταση για πρόεδρο δημοκρατίας απ΄ το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κάτι το ευδιάκριτο, όπως υπήρξε για τον Καμμένο.

Κάποιος λόγος, ασφαλώς, θα υπάρχει. Ίσως να είναι και πολύ ευγενής, όπως για παράδειγμα, η υπέρβαση του εθνικού διχασμού, που υποβόσκει δεκαετίες και κρατά τη χώρα, μαζί με άλλα πολλά, αλυσοδεμένη σε μακρινά, αραχνιασμένα διλήμματα.

Οι συριζαίοι τον Αβραμόπουλο είναι βέβαιο ότι τον απορρίπτουν ως άτομο. Συλλήβδην. Εξάλλου ο ίδιος έχει καταγραφεί στην πολιτική σκηνή ευρύτερα ως “ Ο κος Τίποτα” . Όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να συντηρούν αυτή τη συζήτηση.

Για ένα και μόνο λόγο.

Θεωρούν πολύ σημαντικότερη την αγέλη που ανήκει ο Αβραμόπουλος (ΝΔ) παρά το τι αντιπροσωπεύει ο ίδιος ως άτομο (ΤΙΠΟΤΑ).

Αυτή είναι η κοσμοθεωρία και η πεμπτουσία του κρατισμού που εκπροσωπούν. Η άρνηση/ αδυναμία να δουν πέρα απ΄ τις αγέλες, να δουν αυτό που είναι η μηχανή της σύγχρονης εποχής. Το “άτομο”. Το άτομο είναι γι΄ αυτούς αμαρτωλό. Στέκονται μακριά.

Και χωρίς το άτομο- μηχανή θα πάνε εκεί που πήγαν όλοι οι κρατιστές παντού στη γη. Στη φτώχεια του κορμιού και της ψυχής και του μυαλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου