29/6/12

Για τις ηχηρές αποχωρήσεις από τη Δημιουργία Ξανά!


Από που πηγάζει το χαμηλής αισθητικής, πατερναλιστικό ύφος των Ζαμπούκα (να πάτε σπίτια σας), Βερούτη (να πάτε ΝΔ), κ.ο.κ; Τι συνέβη και τα, ασφαλώς αξιόλογα αυτά άτομα, μέχρι χθες δίπλα μας, πήρανε τέτοιες αποστάσεις; Και κυρίως, γιατί δε θα συμβεί κάτι αντίστοιχο, αύριο, και σε μας;

Υπάρχει μια μπρεχτική προσέγγιση για καλούς και για κακούς, που ποτέ δε με ικανοποίησε. Με ψυχαγώγησε μόνο στις σχετικές ταινίες του Clint Eastwood. Αρνούμαι επίμονα να δεχθώ ότι οι χθεσινοί μου συναγωνιστές ήταν διπλοπρόσωποι. Και απορώ και θλίβομαι βαθιά με τους ίδιους όταν βλέπω και αυτοί να νομίζουν ότι κάτι τέτοιο συνέβη με μας.

Καθένας μας έχει μια ανάγκη “προσφοράς” και μια ανάγκη “φιλοδοξίας”. Ίσως η διαχείριση της λεπτής ισορροπίας τους είναι που παράγει τη διαφορά. Ίσως ακόμη η διαχείριση αυτή να είναι τυχαία και θέμα συγκυριών. Ίσως του Βερούτη , χθες, να είναι η δικιά σου, αύριο.

Τι κάνουμε λοιπόν;

H συγκλονιστική υπόθεση και καινοτομία της
Δημιουργία Ξανά! ήταν η αντίληψη ότι “μπορούμε και χωρίς επαγγελματίες της πολιτικής”. Όταν το φωνάξαμε, μας έδωσε φτερά, όταν το λιμάραμε, μας προσγείωσε. Αυτό λοιπόν, να το περιγράψουμε και να το οριοθετήσουμε με συνέπεια! Να βοηθήσουμε όλους μας να ξαναδούν και να ξαναμετρήσουν τη συμβατότητα της “φιλοδοξίας” τους με τη ΔΞ. Οι τρεις θητείες στη Βουλή, που προβλέπει το καταστατικό”, είναι ήδη ξεπερασμένο. Οι Ισπανοί του Ραχόι το κάναν ήδη δύο.

  • 1 θητεία στη Βουλή / Ευρωβουλή(max 4 χρόνια)
  • 1 θητεία (max 4 χρόνια) στα όργανα για όλα τα στελέχη
  • 2 θητείες στα όργανα (max 8 χρόνια) για τον Πρόεδρο
Να οριοθετήσουμε ένα τέτοιο αυστηρό πλαίσιο φιλοδοξίας και μετά ας κρίνει ο καθένας αν του ταιριάζει.

Το συνέδριο ας γίνει βήμα ιδεολογικού αγώνα. Ξέρω ότι πολλοί ομνύουν στην “ανασυγκρότηση του εκσυγχρονιστικού χώρου”. Πολλοί όμως πιστεύουν ότι πριν απ΄ αυτό πρέπει απαραίτητα να υπάρξει ο πραγματικά νέος πολιτισμός. Να επιχειρηθεί η μεγάλη τομή που θα σαρώσει τις ρίζες της κομματοκρατίας. Η

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου