11/9/11

Μια μαϊμού που τη λένε ΔΕΘ


H Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η σημαία της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, ενός δηλαδή απ΄ τους πυλώνες της σημερινής διάλυσης. Εκθέτες τα ΚΕΠ, ο ΕΟΜΜΕΧ, και άλλα τέτοια διεθνή θηρία με ακριβώς μηδενική σχέση με την οποιαδήποτε επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, αποτελεί:

Πρόφαση για πανάκριβες φιέστες σύσσωμου του ηλιοκαμένου πελατειακού κράτους, με σοβιετικού τύπου παράτες κομματαρχών, μητροπολιτών, δημαρχαίων, εργατοπατέρων, στρατιωτικών, εθνικών προμηθευτών, λοιπών κρατικοδίαιτων ψευδο - επιχειρηματιών, κ.λπ. Αν συρράψει κανείς ανυποψίαστος, και διαβάσει όλες μαζί τις βλακείες (για τους γνωρίζοντες) που λέγονται κάθε Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, πριν δώσουν τη θέση τους στο λαίμαργο κροτάλισμα χιλιάδων κουταλο-πηρουνιών, θα νομίσει ότι βρίσκεται σε τόπο αναπτυγμένο και φιλόδοξο.

Ευκαιρία για να τα σπάσουν και να τα κάψουν, αγανακτισμένοι, αριστεριστές, χρυσαυγίτες, ταξιτζήδες, "αναρχικοί", και κάθε λογής, συνήθως αδικαιολόγητα, πικραμένοι αφού οι δικαιολογημένα πικραμένοι-- άνεργοι και μετανάστες-- έχουν μάλλον έλειμμα από ευρώ και αδρεναλίνη για να συρρέουν στη Μακεδονία.

Ευκαιρία και για σουβλατζήδες, ξενοδόχους, περιπτεράδες, καφετζήδες, εστιάτορες, βενζινάδες που θα σερβίρουνε, αδιακρίτως, επισήμους και μη. Γι' αυτό και ο Δήμαρχος Μπουτάρης, στα όρια του εγκεφαλικού απ΄ την αγανάκτηση δεν τολμά να αρθρώσει αυτό που πραγματικά χρειάζεται "Να τελειώνουμε με τη μαϊμού".

Κόστος για όλους. 7.000 αστυνομικοί είναι κάμποσα εκατομμύρια εκτός έδρας, επιδόματα κινδύνου, υπερωρίες, κ.λπ. Κι΄ όλα αυτά γιατί; Για να μας πει ο Γιώργος τα ίδια και τα ίδια.

Επιχειρηματικές εκθέσεις γίνονται στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα, πολλές και πραγματικά διεθνείς και πολύ καλές. Η μαϊμού της ΔΕΘ μας περισσεύει, καλύτερα να μπει στο κλουβί της και να σταλεί στην Αφρική ή σε όποιον άλλο αγύριστο προορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου