6/5/10

Αποχαιρέτα τη Βαβέλ που φεύγει

Aρχίσανε τα τύμπανα πολέμου. “Σφαγιάζονται οι εργαζόμενοι”, “κατακρεουργούνται δικαιώματα” και διάφορα άλλα συναφή πλημμυρίζουν τους δρόμους και τα μέσα επικοινωνίας. Φτηνά και ηλίθια που προσβάλλουν βάναυσα τη λογική και την αξιοπρέπεια. Και στις παρυφές τους ανθούν διάφοροι ποικίλοι δολοφόνοι, που η διαλυμένη κοινωνία μας δεν τους εμφύσησε κανένα ανασχετικό ένστικτο, στη βλακώδη, φασιστική και βαθιά συμπλεγματική βία τους.

Όταν φωνάζεις κάποιον να σε κυβερνήσει, όπως πρόσφατα έκανε η απόλυτα δημοκρατικά και με συντριπτική πλειοψηφία εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, κάθεσαι στη γωνιά, σιωπηλός, ίσως και κλαμένος και απλά εκτελείς. Αναγνωρίζεις ότι είσαι ανίκανος, ότι φταις εσύ και κανένας άλλος. Εκτελείς σιωπηλά και χωρίς σχόλια που απλά σε μεταθέτουν στο επίπεδο του τζάμπα μάγκα. Με συνείδηση ότι αν δεν εκτελέσεις καλά, θα είναι σαν να πηδάς απ΄ το τηγάνι, όπου τωρα βρίσκεσαι και ψήνεσαι, κατ΄ ευθείαν μέσα στη φωτιά.

Είναι μεγάλη η διαφορά, πολύ μεγάλη, μεταξύ του να έρθει κάποιος απρόσκλητος και να έρθει προσκεκλημένος.

  • Όταν έρχονται οι Γερμανοί με τη βία, έχει μεγαλείο ο Γλέζος που ανεβαίνει στην Ακρόπολη και τους ξεσκίζει τη σημαία.
  • Όταν έρχονται οι Γερμανοί με τη υπογραφή σου, το πολύ πολύ να ανέβει το ΚΚΕ να βρωμίσει την Ακρόπολη με τα αηδιαστικά του συνθήματα, για να γελάει η Δυτική Ευρώπη και να οργίζεται η Ανατολική.

Η Κα Παπαρρήγα και ο Κος Τσίπρας, που είναι σε επαναστατική μέθη κάνουν πράγματι μια διαφορετική ανάλυση για την κατάσταση. Αρνούνται το δίλημμα τηγανιού- φωτιάς και λένε να πηδήξουν έξω απ ΄το τηγάνι, με έφοδο στην πλουτοκρατία.

Ορίστε περάστε.

Και μην περιμένετε δημοψηφίσματα Κα Τσίπρα. Πάλι 2-3 % θα πάρετε και θα ρισκάρετε. Αφήστε το καλύτερα.

Το όπλο παρά πόδας δεν το έχετε Kα Παπαρήγα; Δεν ξεχνάτε να μας θυμίζετε ότι το Σύνταγμα το έχετε γραμμένο. Tώρα είναι η στιγμή σας. Ή θα εξορίσετε την πλουτοκρατία απ΄ τη χώρα ή θα σας εξορίσει η ιστορία. Γιατί σύντομα, βάζω ότι στοίχημα θέλετε, κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για το “δημοκρατικό” δικαίωμα της κατάληψης και καταστροφής των έλαχιστων δημόσιων χώρων που έχει η χώρα, για τη "λαϊκή κατάχτηση" του να εκτινάσσει ο κάθε βλαμμένος τις μπογιές- εμετούς του στους τοίχους και να μας εκβαρβαρίζει την καθημερινότητα. Και πολλά πολλά άλλα που μας κομίσατε και μας βαφτίσατε "δημοκρατικά". Ζούμε τέλος εποχής Κα Παπαρρήγα. Η μυθολογία που σας συντήρησε καταρρέει.

Αποχαιρετάμε όχι την Αλεξάνδρεια αλλά τη Βαβέλ, όχι με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα αλλά με βουβή αξιοπρέπεια.

Ακούμε όχι τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου, αλλά το σπασμό του θηρίου που καταδίκασε τη χώρα να είναι τελευταία όταν θα μπορούσε να είναι πρώτη.

Παρηγοριά ότι χειρότερο μόνο η φωτιά. Τρόμος ότι 2500 χρόνια ιστορία, ίσως από κάποια γωνιά του χωρόχρονου, μας παρατηρούν.

Θα την πληρώσουν όπως πάντα οι απόκληροι. Ένα 15- 25% της κοινωνίας, μέσα και οι μετανάστες, πρώτοι και πιο ευάλωτοι, που το κίβδηλο κοινωνικό μας κράτος, αυτό που απόλυτα βλακωδώς λέτε "κατακτήσεις και δημοκρατικά δικαιώματα" ψευτο- σοσιαλιστές μου, και που ασφαλώς και υπάρχει μόνο στο αρρωστημένο μυαλό σας, τους έχει απλά, κατ΄ επανάληψη και με δομικό τρόπο ξεχ(α)εσμένους. Ευθύνες για την οικονομική κατάρρευση δεν έχετε. Όμως, για τη διαστροφική μετονομασία του πελατειακού σε κοινωνικό κράτος είστε οι πλέον υπεύθυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου